Klassisk italiensk porchetta på grill har etter hvert blitt en favoritt blant mange grillentusiaster – ikke minst fordi den er utmerket til å bruke på et rotisseri, men også fordi det er svinestekens italienske slektning, som i motsetning til svinestek har sprø svor hele veien rundt kombinert med en fantastisk smak av krydder. I denne oppskriften har vi valgt å servere porchettaen med små grillede poteter, en deilig salat og hjemmelaget crème fraîche-dressing.
texture
Gassgrill
restaurant_menu
Hovedrett
Ingredienser
Slik gjør du
Porchetta:
Ta tynnribben ut av kjøleskapet i god tid, slik at det har romtemperatur.
Rens tynnribben, og riss svoren ned til fettranden.
Hakk hvitløk og krydder, og bland med olivenoljen.
Legg tynnribben med svoren ned, og smør blandingen på kjøttsiden.
Krydre med rikelig med salt og pepper.
Rull porchettaen sammen som en roulade så stramt som mulig. Snør den med kjøkkensnor med ca. 4 cm mellomrom.
Krydre svoren med rikelig med salt, og sørg for at det kommer ned i hver eneste sprekk i svoren.
Sett spydet fra rotisseriet gjennom steken, og fest med spydgaflene.
Tilberedning på grillen:
Tenn bunnbrennerne i grillen, og varm den opp til 200 °C.
Slukk bunnbrennerne, og tenn bakbrenneren. Plasser spydet i rotisseriet, og sett en dryppfang under steken.
Grill porchettaen til den har en kjernetemperatur på 60-65 °C.
Ta den av, og la den hvile i ca. 30 minutter, hvor kjernetemperaturen vil stige til 65-68 °C.
Grillede poteter:
Skyll potetene og legg dem i en aluminiumsform.
Strø urter og salt over, og drypp med olivenolje.
Bland godt sammen, slik at krydderier og olje er jevnt fordelt på potetene.
Når steken er ca. halvferdig, settes potetene på grillen.
Når porchettaen er ferdig, slukkes bakbrenneren.
Hell stekesjyen fra porchettaen over potetene, og grill dem ferdig ved indirekte varme fra bunnbrennerne, mens steken hviler.
Servering:
Skjær porchettaen i skiver, og hell av fettet fra potetene.
Rør en dressing av crème fraîche, hvitløk og urter, eller server med tzatziki og din favorittsalat.