Stammer Norske klejner fra Norge? Kanskje, men det er det vel ingen som vet med sikkerhet. Derimot vet vi at de smaker helt vidunderlig. I Norge kalles den palmestekte kaken for "Fattigmann", men ingrediensene er nesten identiske med de som brukes til vanlige klejner, her tilsettes bare gjær. Deigen og konsistensen i Norske klejner minner også veldig mye om den man kjenner fra donuts.
texture
Wok
restaurant_menu
Snack
Ingredienser
Slik gjør du
Varm vannet til det er lunkent og rør gjæren ut heri.
Bland mel, kardemomme, vanilje og salt i en bolle.
Tilsett mel- og gjærblandingen.
Tilsett 1 egg om gangen.
Riv sitronen, og rør sitronskallet samt smør i deigen.
Kna deigen i ca. 10 minutter med en kjøkkenmaskin. Alternativt kan du gjerne kna deigen for hånd.
La deigen heve i 1 time.
Kjevle deigen ut og skjær den til i et 50x20 cm stykke. Del stykket på midten, og skjær hvert stykke ut i 10 remser, slik at du får totalt 20 klejner som er 10 cm lange.
Lag et hull i midten og bøy den ene enden gjennom.
La dem heve i ytterligere 30 minutter.
Skru opp varmen på woken og smelt palmen.
Kok klejnerne 4-5 stk. om gangen. Snu dem etter 2-3 minutter når de er lysebrune på den ene siden, og kok dem igjen i ca. 1-2 minutter.
Legg dem på tørkepapir.
Bland alle ingrediensene til glasuren, og pynt klejnerne når de er helt avkjølt.