Norske klejner i wok

Stammer Norske klejner fra Norge? Kanskje, men det er det vel ingen som vet med sikkerhet. Derimot vet vi at de smaker helt vidunderlig. I Norge kalles den palmestekte kaken for "Fattigmann", men ingrediensene er nesten identiske med de som brukes til vanlige klejner, her tilsettes bare gjær. Deigen og konsistensen i Norske klejner minner også veldig mye om den man kjenner fra donuts.
  • texture Wok
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Slik gjør du


  1. Varm vannet til det er lunkent og rør gjæren ut heri.
  2. Bland mel, kardemomme, vanilje og salt i en bolle.
  3. Tilsett mel- og gjærblandingen.
  4. Tilsett 1 egg om gangen.
  5. Riv sitronen, og rør sitronskallet samt smør i deigen.
  6. Kna deigen i ca. 10 minutter med en kjøkkenmaskin. Alternativt kan du gjerne kna deigen for hånd.
  7. La deigen heve i 1 time.
  8. Kjevle deigen ut og skjær den til i et 50x20 cm stykke. Del stykket på midten, og skjær hvert stykke ut i 10 remser, slik at du får totalt 20 klejner som er 10 cm lange.
  9. Lag et hull i midten og bøy den ene enden gjennom.
  10. La dem heve i ytterligere 30 minutter.
  11. Skru opp varmen på woken og smelt palmen.
  12. Kok klejnerne 4-5 stk. om gangen. Snu dem etter 2-3 minutter når de er lysebrune på den ene siden, og kok dem igjen i ca. 1-2 minutter.
  13. Legg dem på tørkepapir.
  14. Bland alle ingrediensene til glasuren, og pynt klejnerne når de er helt avkjølt.

Skriv ut oppskriften

arrow_upward