Gjør svinemørbraden super mør og ekstra delikat med denne oppskriften på innbakt svinemørbrad. Den sprøe butterdeigen gir det helt rette "crunch", og den krydrede farsen sørger for at det er masse smak når du setter tennene i den saftige mørbraden.
texture
Gassgrill
restaurant_menu
Hovedrett
Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelse:
Rør først farsen godt sammen, som man ville gjøre med en kjøttfarse.
Brun mørbraden:
Tenn grillens SIZZLE ZONE™ sidebrenner og varm den opp. Tenn samtidig de ytterste hovedbrennerne på grillen, og gjør den klar til høy indirekte varme.
Brun mørbraden lett på den varme SIZZLE ZONE™. Den skal kun brunes lett.
Pak mørbraden inn:
Smør farsen utover butterdeigen. La butterdeigen ligge på bakepapir eller plastfolie, slik at det er lett å rulle etterpå.
Det skal være ca. ½ cm tykt lag. Ta et godt øye på det, og sørg for at det er nok til å rulle mørbraden inn. La også litt butterdeig være fri, slik at den kan lukkes når den er rullet.
Plasser den brunede mørbraden på farsen og butterdeigen, og rull det godt rundt. Lukk endene godt, og sørg for at det sitter tett rundt mørbraden.
Grill den innbakt mørbrad:
Smør bakeformen, og legg den innpakkede mørbraden i formen. Legg den med lukningen nedover.
Smør butterdeigen godt med pisket egg.
Sett formen med mørbraden på grillen, og stek først ved 220 °C til den begynner å bli gyllen.
Skru deretter ned til 150 °C, og stek videre til mørbraden har en kjernetemperatur på ca. 60 °C. Her er det en god idé å bruke et steketermometer.
Ta den innpakkede mørbraden av grillen og la den hvile i 5-7 minutter før du skjærer den opp.
Skjær den i halvtykke skiver på 2 cm, så butterdeigen blir sittende på ved servering.